Aurelian Pavelescu, scrisoare deschisă către toţi ţărăniştii

Faţă de informaţiile unora dintre membri BNC emise către Organizaţii, privind faptul că aceştia respectă ordinea statutară, Congresul Extraordinar al PNŢCD urmând a avea loc, fac următoarele clarificări:

1. BNC din 23.01.2011 este nestatutar şi lovit de nulitate absolută, din următoarele considerente:

* potrivit Statutului şi Regulamentului de organizare a Congresului, şi confirmat în repetate rânduri de CNC şi BNC, BNC care validează Moţiunile se întruneşte obligatoriu cu 2 (două) zile înainte de Congres. Prin urmare, data la care ar fi trebuit convocat statutar este 26.01.2011, iar nu 23.01.2001. În consecinţă, orice hotărâre a acestui BNC este nulă absolut;
* potrivit Statutului şi aceluiaşi Regulament, Moţiunile se pot depune  într-un termen de 5 zile până la data Congresului Extraordinar, adică până la 24.01.2011, inclusiv, or BNC din 23.01.2009 este prematur, nestatutar şi lovit de nulitate absolută, împiedicând orice altă Moţiune să fie depusă, legal;

Faţă de cele de mai sus, hotărârile acestui BNC sunt nule şi vor fi anulate de instanţele judecătoreşti, la cererea Preşedintelui PNŢCD;

Cer acestori membri BNC să posteze Regulamentul de organizare al Congresului PNŢCD.

BNC al PNŢCD din 23.01.2010, dacă are loc, va fi contestat şi anulat de instanţa de judecată, la cererea Preşedintelui PNŢCD, chiar în data de 24.01.2010.

2. Instituţia Preşedintelui PNŢCD are atribuţia de convocare a BNC şi, potrivit principiului simetriei, poate să şi revoce BNC, potrivit ordinii statutare. Prin urmare, revocarea BNC din 23.01.2001 de către Preşedinte, prin Comunicatul din 21.01.2009, este statutară şi va fi confirmată de instanţele judecătoreşti, fiind vorba despre raţiuni politice majore, dar şi de încălcarea Statutului arătată la pct. 1).

3. Graba celor care au fost numiţi că ar fi susţinut informarea că BNC din 23.01.2011 este statutar (nu au şi semnat, iar unii dintre ei cu care am vorbit au alte opinii), este motivată de faptul că aceştia au format un grup de presiune şi de dezinformare a partidului, din interese personale, care sunt cunoscute.

4. Cu toate că nu doream să informez asupra persoanei d-lui Moescu Eugen, în urma dezinformărilor sistematice făcute de acesta, Liviu Iane şi alţii în Organizaţii, fac următoarele precizări:

* Eugen Moescu a candidat pe locul 2 după fostul Preşedinte Miluţ, la alegerile europarlamentare, din partea partidului. Cu toate că a promis că va susţine campania electorală cu bani, nu a plătit nici un ban în campanie, dovadă fiind Contul PNŢCD, al cărui extras îl voi comunica public. Acesta l-a păcălit pe Preşedintele Marian Petre Miluţ, fiind vorba despre un grav precedent, şi care îi subminează orice credibilitate.
* Eugen Moescu a devenit Prim-vicepreşedinte al PNŢCD pe moţiunea mea după ce, la intervenţia lui Liviu Iane, a venit şi a promis sprijin financiar lunar pentru partid. Acest angajament a fost luat chiar în faţa BNC, în mod oficial. A mai promis că va fi prezent la şedintele BNC. După Congresul din 17.07.2010, Eugen Moescu nu a dat nici un ban la partid, refuzând să-mi răzpundă la telefon timp de 4 luni. Nici după acest moment nu a contribuit cu nimic, dovadă fiind Contul PNŢCD, pe care o să-l fac public. Nu a fost, de asemenea, prezent la nici o şedinţă BNC sau CNC din iulie 2010, până în ianuarie 2010, dovadă fiind Procesele verbale ale BNC.
* Eugen Moescu nu este membru PNŢCD, la organizaţia Timiş neexistând nici o adeziune de intrare în partid a acestuia, cu toate că pretinde că deţine un carnet de partid. Nu a plătit nici o cotizaţie la organizaţia Timiş. Prin urmare, candidatura sa este nulă absolut din punct de vedere statutar şi legal şi va fi anulată de instanţă, BNC din 23.01.2010, dacă are loc, urmând a fi contestat în instanţă a doua zi de mine personal.
* Din discuţiile personale pe care le-am avut cu Moescu, şi le cunoaşte şi Liviu Iane, acesta este falit, atât afacerile din SUA, cât şi din România (la Timişoara ar avea un spaţiu închiriat, pe care nu primise chiria de 10 luni) fiind în colaps încă din vara lui 2010. Prin urmare, promisiunile de finanţare sunt mincinoase, el nefăcând nimănui dovada că are banii necesari celor care îl susţin, din contra, după cele arătate mai sus având profilul unui şarlatan, nedemn de funcţia de Preşedinte PNŢCD.

4. În fapt, nu este vorba de Moţiunea Moescu, ci de opera de dezinformare, în principal, al lui Liviu Iane, care, cunoscând cele de mai sus, încearcă să preia partidul şi să negocieze ulterior, folosindu-se de naievitatea unor persoane, dar şi practicând trădarea sistematică a Preşedintelui PNŢCD, împreună cu Monica Toma etc. În fapt, Liviu Iane nu are nici o sursă de venit (nu este angajat şi nu are nici o firmă care să producă ceva), fiind susţinut financiar în ultimii 2 ani şi jumătate de Preşedintele Miluţ şi de mine personal, în ultimele 5 luni eu ajutându-l cu o sumă totală de aproximativ 80 milioane de lei vechi (îi cer să facă dovada public dacă nu este real). După câte ştiu chiar de la el, trăieşte din datorii, datorii făcute şi folosind prestigiul funcţiei de Secretar General al PNŢCD, datorii care se ridică în prezent la o sumă de mai multe zeci de mii de euro, nefiind capabil acum să returneze aceste datorii, fiind căutat de cămătari (nu doream să fac publice aceste informaţii, dar sunt obligat, în urma intervenţiei brutale a lui Liviu Iane în funcţionarea decentă a partidului, inducând în eroare acum persoane de bună credinţă, cu care am comunicat). Alţi membri BNC, susţinători ai lui Moescu, pe care nu îi numesc acum, au aceleaşi grave probleme financiare personale, care i-au făcut vulnerabili politic şi nu pot deţine funcţii de conducere în PNŢCD, aşa cum o fac acum, beneficiind de un context nefericit pentru partid.

5. Nici un membru BNC nu a contribuit cu nici un leu la finanţarea partidului de la Congresul din 17.07.2010 până în prezent, cu toate că le-am solicitat repetat chiar contribuţii formale, în BNC. Au declarat că nu au bani. Persoane care-mi impută anumite întârzieri de plăţi (urma să susţin şi Congresul PNŢCD fără nici o contribuţie de la aceştia, având rezervată o mare sumă de bani), au exclus orice contribuţie, şi, unii dintre ei,  îşi caută acum un sponsor personal, tranzacţionând PNŢCD, în mod ruşinos.

6. În calitate de Preşedinte PNŢCD am obligaţia morală şi politică să deconspir această acţiune umilitoare pentru sigla partidului şi martirii pe care îi elogiem. Nu voi accepta, cu sprijinul dvs., celor de bună credinţă, să las partidul pe mâna unor persoane dubioase, până la şarlatanism, care nu au nici o statură politică, nici o notorietate, nici un cuvânt de spus în public, de o perfidie fără egal, care au transformat partidul într-o rampă pentru afaceri personale. Moţiunea mea, pe care au fost votaţi de Congres, a fost un compromis, aceştia fiind în marea majoritate de pe Moţiunea Miluţ şi moşteniţi de la alţii etc., pentru a nu crea noi conflicte în partid şi a încerca imposibilul. Dar persoane care nu au bacalaureat sau nici o ocupaţie, nici o sursa de venit sau care şi-au făcut o profesie din minciună, nu pot conduce PNŢCD, partidul lui Maniu, Mihalache,Vaida Voievod, Nicolae Titulescu, Dimitrie Gusti, Rădulescu Motru, Grigore Gafencu, Virgil Madgearu, Ion Raţiu sau Corneliu Coposu, cei mari importanţi lideri şi intelectuali ai vremii lor. Niciodată partidul nu va ieşi din dezastru cu asemenea mercenari, iar aici este principala cauză cronică a eşecului partidului. Eu am făcut şi voi face tot ce-mi stă în putere.

7. Conspiraţia arătată mai sus a intrat în panică atunci când am anunţat că pe Moţiunea mea sunt nume precum Marius Oprea, Alex Ştefănescu, Gheorghe Mocuţa, Andrei Dimitriu, Valerian Stan, înţelegând intenţia mea de a salva partidul, ei ştiind că, dacă voi reuşi acest lucru îşi vor pierde din putere în partid şi nu mă vor mai putea şantaja cu grupul de presiune din BNC, care nu are nici o valoare politică. Acesta este adevărul despre o parte care sunt acum în BNC.  Fiind conştienţi de contextul favorabil, dar şi de intenţiile mele, aceştia nici nu vor şi nici nu pot să salveze partidul, ci doar să-l tranzacţioneze pentru interese meschine personale, de bani şi afaceri, punând în faţă un necunoscut, pe care îl vor manipula cum vor şi care nu are nici o idee despre politică.

8. Cele menţionate în Comunicatul şi Convocarea CNC din 21.01.2011 sunt raţiunile politice pentru amânarea Congresului şi nu le mai repet, rămânând valabile.

9. Va informez asupra faptului că Preşedintele Marian Petre Miluţ, o persoana care şi-a sacrificat banii, timpul şi întreaga pricepere pentru PNŢCD, de a cărui bună credinţă nu m-am îndoit niciodată, şi care a contribuit esenţial pentru reclădirea partidului, este total alături de mine. S-a confruntat cu aceleaşi probleme şi a promis sprijinul financiar pe viitor al partidului, dar şi moral, eu propunându-i în repetate rânduri să se întoarca la partidul care îi datorează multe. Şi de voi depinde dacă încă un Preşedinte PNŢCD va fi alături de noi pe mai departe. Ca un gest concret, pentru acest Congres, cunoscând proiectul meu şi dorinţa mea sinceră de salvare morală a partidului, Preşedintele Miluţ a donat suma de 200 milioane de lei vechi, care au fost depuşi în contul partidului. Voi arata tuturor actele de donaţie. Îi mulţumesc şi acum, public, pentru efortul pe care l-a făcut, indiferent de contextul plecării sale, şi îi transmit că a fost o onoare să-i fiu camarad într-o luptă în care numai cei care au darul de a deveni Preşedinte PNŢCD, şi dovedesc prin fapte că sunt leali, ştiu cât este de dificilă, când ai obligaţia morală de a nu trăda şi a nu uita acea parte de suflet, sacră a partidului.

10. Fac apel la liderii de organizaţii, unii manipulaţi, alţii nu, şi la membri PNŢCD să apărăm partidul cu orice preţ de pericolul iminent de a fi, din nou, şi definitiv compromis de persoane care nu au nici o legătura cu politica şi îşi închipuie că au în prizonierat partidul, tranzacţionându-l pe telefoane. Partidul nu mai poate suporta nu doar o conducere indecentă, dar nici măcar un nou scandal public, care l-ar compormite defintiv şi l-ar exlcude de la orice negociere, dar şi din spaţiul public!

11. Fac apel la toţi liderii de organizaţii şi membri partidului să respecte ordinea statutară şi să nu adere la grupul menţionat mai sus (cu rare excepţii), care nu reprezintă nimic în politica naţională şi nici nu vor reprezenta vreodată, şi care, în cazul în care vor reuşi în planul lor, vor distruge definitiv partidul, încălcând flagrant Statutul şi bătându-şi joc de valorile şi memoria PNŢCD prin simpla lor prezenta în capul partidului.

12. Congresul PNŢCD va fi amânat de CNC din 29.01.2009, iar toţi cei care se îndoiesc de cele arătate mai sus, vor primi probe cu greutate juridică. Chiar şi cei care se îndoiesc, nu au nici un argument politic sau juridic să fie de acord cu AMÂNAREA, pentru clarificarea tuturor celor arătate mai sus, într-o dezbatere sinceră, oricât de crunta, privind ADEVĂRUL în faţă, despre fiecare din noi. PNŢCD NU va refuza să privească adevărul în faţă, iar eu ştiu acest lucru din filiale.

13. Cer solemn membrilor PNŢCD, liderilor de organizaţii şi membrilor CNC să apere în acest moment Preşedintele PNŢCD, singura instituţie care, prin persoana mea şi faptele mele, în acest moment, poate salva partidul de cancerul intern care îl mistuie de atâta vreme, şi pe care îl regăsim în capul partidului, fiind prezenţi la CNC din 29.01.2009 la Bucureşti, unde voi susţine aceste adevăruri crunte, care, într-un partid creştin, trebuie spuse şi asumate, pentru a putea reclădi.

14. În calitate de Preşedinte PNŢCD, timp de 6 luni, am apărat, aproape singur, prestigiul partidului, am finanţat partidul singur, m-am bătut cu detractorii din exterior, dar şi cu situaţia precară şi vulnerabilă, din punct de vedere moral, din interiorul partidului, căutând soluţii permanent.

15. Cer, de asemenea, membrilor PNŢCD care se află în afara cadrului statutar, să contribuie la unificarea partidului, prin orice mijloace, unificare pe care mi-o doresc, cu acele personalităţi din partid care corespund criteriilor morale şi intelectuale fireşti într-un partid cu un asemenea trecut. Aceasta acţiune va fi relansată, după ce vom recunoaşte cu toţii adevărul despre noi înşine, iar dificultăţile chiar din partidul pe care îl reprezint vor fi înlăturate.

16. Mulţumesc tuturor celor care se află lângă mine în acest moment incredibil, de tranzacţionare a partidului în mod grotesc, şi care sunt majoritatea Organizaţiilor PNŢCD din ţară. Aceştia au refuzat să participe la această conspiraţie penibilă. Dar nu doar pentru aceştia voi lupta în continuare, ci şi pentru cei care sunt manipulaţi, fiind transformaţi în victime inocente. Sunt conştient, în mod sincer, cu onestitate şi modestie, că Preşedintele PNŢCD, în acest moment, prin persoana mea, este ultima redută de speranţă şi salvare a partidului. Fiţi, cu toţii, alături de mine. Îi mulţumesc aici, de asemenea, Preşedintelui CNC, Vasile Lupu, care de permanent dovada de tărie de caracter şi luciditate politică, care a este alături de mine şi cu care m-am sfătuit permanent, precum şi acelor Vicepreşedinţi care mă susţin cu onestitate.

17. Această Scrisoare, prin care Preşedintele PNŢCD vă solicită solidaritatea tuturor, pentru salvarea politică şi morală a PNŢCD, pentru întoarcere la tradiţia de credinţă a partidului, va rămâne un document cu valoare simbolică pentru istoria PNŢCD.  Să fim conştienţi cu toţii de acest moment. „Sa nu lăsăm partidul sa moară!”

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

PRESEDINTE PNŢCD,

Aurelian Pavelescu

Anunțuri

Etichete: , ,

2 răspunsuri to “Aurelian Pavelescu, scrisoare deschisă către toţi ţărăniştii”

  1. gheorghe Says:

    Cine sapa groapa altuia cade el in ea

  2. A treia aripă a PNŢCD? « Barlogul Pntcd Says:

    […] urma comunicatului primit am a vă împărtăşi […]

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: