Tărăniștii clujeni vor să facă pace în postul Crăciunului

Dupa doi ani de certuri si acuze, taranistii au decis sa se impace. Initiativa apartine PNTCD Cluj-Napoca, in frunte cu Paul Sorin Tita.

La aproape doi ani de la ruperea in doua tabere, PNTCD Cluj- Napoca ia atitudine. Presedintele organizatiei municipale a PNTCD, Paul Sorin Tita, vrea sa-i reuneasca pe taranistii „pavelisti” cu cei ai lui Sirbu.
El sustine ca reconcilierea celor doua aripi este „mai aproape ca oricind”. Potrivit lui Tita, in urma unor discutii purtate intre cele doua factiuni, la nivel de municipiu, i s-a solicitat „redactarea unui apel comun de reconcilier”, care sa fie lansat si catre celelalte organizatii dezbinate ale PNTCD.
„Este mai mult decit probabila derularea unei Adunari Municipale de Alegeri comune in cadrul PNTCD Cluj-Napoca, la sfirsitul lunii ianuarie 2011, adunare de alegeri la care vor participa toti membrii PNTCD Cluj-Napoca, indiferent de factiunea taranista careia au apartinut pina in prezent”, a explicat Tita. De asemenea, alegeri comune vor avea loc si la judet, cel mai probabil in luna februarie 2011.

Doi ani de… doua tabere

Certurile din interiorul PNTCD au inceput in urma cu doi ani. Marul discordiei a fost participarea la alegerile parlamentare, singuri sau „travestiti”. Cele doua tabere – a lui Marian Milut, fost presedinte, si a lui Radu Sirbu, actual presedinte – isi doreau lucruri diferite. Prima cauta sa ascunda partidul, potrivit lui Radu Sirbu, „sub pulpana liberalilor“, in timp ce a doua voia sa participe la alegeri fie intr-o alianta electorala, fie pe cont propriu. “Participarea taranistilor pe listele liberalilor, la alegerile din aceasta toamna, ar insemna, inselarea electoratului, in urma unor combinatii politicianiste, facute in spatele utilor inchise, de catre niste politicieni care nu isi merita numele si care sint mai degraba niste combinagii“,declara in urma cu doi ani Radu Sirbu.
La scurt timp au inceput certurile si la nivel local. Fostul lider de la municipiu, Horea Dan, a imbracat „haine liberale” si a dat startul meciului cu tabara lui Sirbu. „Pavelistii”-reprezentati la nivel local de Horea Dan – vor sa faca acum pace  cu „simpatizantii” lui Sirbu, adica cu liderul de la judet, Ioan Feraru, si cel de la municipiu, Paul Sorin Tita.

Anunțuri

Etichete: ,

Un răspuns to “Tărăniștii clujeni vor să facă pace în postul Crăciunului”

  1. medgidnicolai Says:

    Initiativa reunificarii celor doua aripi ale pntcd este justa si concorda cu aspiratiile unor membrii marcanti ai partidului. Estul si Vestul, sudul si Nordul trebuie sa-si dea mana. Numai uniti vor avea o sansa in 2012. Altfel, vor ramane la marginea spectrului politic, asa cum sunt de 10 ani.

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: