Jurământ faţă de ţară, la Biserica Sf. Ioan Botăzătorul

Grupul Partidului Popular European este cel mai mare din Parlamentul European. Chiar dacă PNŢCD şi-a pierdut vizibilitatea publică pe eşichierul politic românesc, liderii PPE au păstrat relaţii strânse cu nucleul ţărănist din România. Ca atare ţărăniştii şi-au reluat activitatea pornind de la modelul tradiţional creştin românesc, adaptat la pulsul politic contemporan. Parte din aceste subiecte au fost abordate după slujba de pomenire săvârşită la Biserica Sf. Ioan Botezătorul din cartierul Ştrand, unde a fost ţinut un parastas de pomenire în amintirea lui Iuliu Hosu, Iuliu Maniu şi Corneliu Coposu.

Peste 200 suflete din mediul urban dar şi rural, precum şi fruntaşi PNŢCD au dorit să fie prezenţi la această evocare, context în care ex-ministrul de Interne, av. Gavril Dejeu, a rememorat câteva din istoricele întâlniri cu Seniorul Corneliu Coposu, fără să neglijeze personalitatea lui Hosu sau Maniu. În cadrul amintit, ex-prefectul arh. Virgil Ioan Ispas, actualul preşedinte al Filialei Judeţene PNŢCD Sibiu, a arătat că actuala criză din România este o criză morală din care se poate ieşi numai prin dimensiunea creştin-ţărănească. „Seva fiecărui român se trage din satul românesc şi ca atare avem datoria morală de a păstra tezaurul creştin-ţărănesc, avem o datorie sfântă faţă de cei care ne-au învăţat să fim mândri că suntem români. Trebuie să înţelegem că fără tradiţie rămânem nişte anonimi într-o mare de locuitori ai planetei, şi nu o naţiune în adevăratul înţeles al cuvântului. În plus, mai avem de transmis celor debusolaţi…. doctrina PNŢCD, care rămâne una dintre puţinele oferte politice viabile pentru România”, preciza arh. Virgil Ioan Ispas.

Vicepreşedintele Consiliului Naţional de conducere al PNŢCD, Lucian Filip – în aceeaşi notă – i-a încredinţat pe cei prezenţi că PNŢCD este pentru Grupul Partidului Popular European un partener de încredere deoarece are forţa de a renaşte moralitatea românilor de la opincă la tălpică, pentru a scoate România din haos şi vulgariate. Filip crede că „jurământul românilor responsabili faţă de viitorul României trebuie să fie unul sacru ce nu poate fi încălcat, aşa cum au procedat atâţia eroi ai neamului, printre care se numără chiar personalităţile evocate”. Ilie Creţu, liderul filialei municipale, avea să precizeze că PNŢCD vine cu un nou concept politic „România pas cu pas”, el invocând necesitatea unor strategii pe termen scurt, singurele pretabile actualului context economic social şi politic din ţară.

Articol preluat din

http://www.tribuna.ro/stiri/timp-liber/juramant-fata-de-tara-la-biserica-sf-ioan-botazatorul-58818.html

Reclame

Etichete: ,


%d blogeri au apreciat asta: