Concurs pentru elevi dedicat memoriei lui Corneliu Coposu

Liceenii din întreaga ţară sunt invitaţi să ia parte la un concurs de cunoştinţe şi de eseuri dedicat memoriei lui Corneliu Coposu. Concursul este organizat de Fundaţia Corneliu Coposu, cu prilejul aniversării la data de 20 mai a zilei de naştere a fostului preşedinte al PNŢCD şi a 12 ani de la înfiinţarea asociaţiei.

La concurs pot participa toţi elevii de liceu, indiferent de filieră, profil, specializare şi forma de învăţământ. Fundaţia îşi propune ca prin acest concurs să stimuleze cunoaşterea şi interesul tinerilor faţă de activitatea şi viaţa lui Corneliu Coposu.

Concursul constă în două întrebări cu referire la activitatea şi viata lui Corneliu Coposu şi un eseu pe o temă similară cu numele competiţiei, cu accent pe ideea de „Preşedinte moral al României”. Eseul va avea cel mult două pagini şi va scris cu Times New Roman, mărime 12, la un rând. Întrebările sunt disponibile pe site-ul fundaţiei www.corneliu-coposu.ro. Răspunsurile şi eseurile trebuie trimise până la data de 20 aprilie, pe adresa concurs@corneliu-coposu.ro.

Festivitatea de premiere va avea loc în cursul lunii mai, la Bucureşti. Pentru premiul I va fi oferit un laptop, câtigătorii premiului doi vor primi două aparate foto digitale, iar la premiul trei vor fi acordate zece cărţi „Viaţa lui Corneliu Coposu”, de Tudor Călin Zarojanu, cu autografului autorului şi al lui Corneliu Coposu. Pentru menţiuni vor fi oferite trei volume din „Istoria României”.

Va fi oferit şi un premiu special din partea juriului care va consta în lucrarea „Enciclopedie de Istorie Universală”. Lucrările câştigătoare vor fi publicate şi pe site-ul fundaţiei. De asemenea, toţi participanţii vor primi diplome de onoare din partea fundatiei, iar şcolilor participante şi profesorilor coordonatori le vor fi oferite diplome şi donaţii de cărţi.

Căştigătorilor le vor fi decontate cheltuielile de deplasare la festivitatea de premiere din Bucureşti.

Anunțuri

Etichete: , ,


%d blogeri au apreciat asta: